Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

  • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

Glucosamine Complex combineert het beste van 4 componenten in één supplement, namelijk Glucosamine, MSM, Hyaluronzuur en Curcumine.

  • Optimaal ontwikkelde samenstelling

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Wat is glucosamine?

Glucosamine is een stof die je lichaam zelf aanmaakt. Dit gebeurt vooral in het kraakbeen. De glucosaminemoleculen worden in de kraakbeencellen aan elkaar gekoppeld tot proteoglycanen. Proteoglycanen zijn weer onderdeel van de kraakbeenmatrix. De kraakbeenmatrix geeft stevigheid aan collageen, terwijl het er ook voor zorgt dat het weefsel flexibel blijft. Dit merk je bijvoorbeeld aan je oorschelpen. Je oorschelpen bestaan deels uit kraakbeen en zijn daardoor stevig en beweeglijk tegelijk. Kraakbeen is ook te vinden in andere beweeglijke delen van het lichaam, zoals je ribbenkast, gewrichten, luchtpijp, tussenwervelschijven en in je neus.

In ons eten zit maar weinig glucosamine. Het zit in delen die wij niet lekker vinden smaken om te eten, zoals de schaal van een schaaldier en het pantser van insecten. Vlees met kraakbeen wordt vooral verwerkt tot diervoeder.

Glucosamine wordt al tientallen jaren gebruikt als voedingssupplement. Het molecuul van deze stof is niet stabiel, daarom wordt het altijd gekoppeld aan een andere verbinding. De meest bekende verbindingen zijn Glucosaminesulfaat 2 KCL DC, glucosaminesulfaat NaCL en Glucosamine-HCL.

 

MSM

Methylsufonylmethaan (MSM) is een organische vorm van zwavel. Het maakt deel uit van ons lichaam en is een onmisbaar onderdeel van de zwavelhoudende aminozuren zoals cysteïne en methionine. Deze aminozuren zijn bouwstenen voor onze lichaamseiwitten. Een groot deel van zwavel in ons lichaam bevindt zich in het bindweefsel van de huid en het kraakbeen.

MSM zit van nature in verse groente en fruit. Bij koken en bakken gaat veel MSM verloren, dus bij een pizza ananas neem je dit vrijwel niet op. ;-)

Zwavel is één van de weinige voedingsstoffen die ook via de huid wordt opgenomen. Er zijn dan ook spa’s en kuuroorden waar je kunt baden in zwavelhoudend thermaal water of in zwavelmodder.

 

Cucurmine van de kurkumawortel

Cucurmine is de actieve stof in de Kurkumawortel, net zoals cafeïne in koffie. Deze plantaardige stof helpt de gewrichten soepel te houden*. Daarnaast is curcumine ook een antioxidant, die de lichaamscellen beschermt tegen invloeden van buitenaf*

Gewone, gemalen kurkumapoeder bestaat maar voor enkele procenten uit cucurmine. Aan deze formule is een geconcentreerd curcumine-extract toegevoegd.
*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

 

Hyaluronzuur

Ook hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Het komt voor in de bindweefsel, zoals in de ogen, gewrichten en gewrichtsvloeistof en in de huid. Hyaluronzuur is populair in crèmes en serums omdat de stof zich bindt aan water. Hyaluronzuur verbetert de hydratatie van de huid en draagt bij aan het behoud van de normale structuur, elasticiteit en uiterlijk van de huid.

 

Hyaluronzuur is de laatste jaren bekender geworden door injectables (fillers). Door hiermee te injecteren worden lippen voller gemaakt of ingevallen wangen opgevuld. De stof die geïnjecteerd wordt is niet identiek maar wel vergelijkbaar met de stof in ons Glucosamine Complex. De hyaluronzuur in dit product is Food-Grade, oftewel geschikt voor consumptie.

Samenstelling

Bevat per 2 tabletten:

mgRI%
Glucosamine 2 KCL DC1500mg-
- elementaire glucosamine888mg-
MSM (Methyl Sulfonyl Methaan) 60-80 mesh1000mg-
Curcumine 50mg-
Hyaluronzuur40mg-

RI = Referentie Inname (voorheen ADH%)

Dosering

2 maal daags 1 -2 tabletten met water innemen, tenzij anders geadviseerd.

Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. 

Ingrediënten

Glucosamine (gefermenteerd), methyl sulfonyl methaan, curcuma, hyaluronzuur, vulstof (cellulose), anti-klontermiddel (veg. magnesium stearaat, silicium dioxide)

Voedingssupplement met glucosamine msm en hyaluronzuur. Gebruik dit product niet als u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen.
Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.
Droog en op kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren. Raadpleeg vóór gebruik uw arts of apotheker bij medicijngebruik. Niet gebruiken bij galwegstoornissen. Geproduceerd in Nederland. 

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

  • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
  • 15% voordeel met Bestelgemak
  • Altijd gratis verzending
  • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak