Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

Omega Vetten

Wat zijn Omega Vetten?

Omega Vetten zijn enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren zijn belangrijk om ons lichaam optimaal te laten functioneren.  Er zijn drie verschillende soorten Omega Vetten, wij leggen ze hieronder kort uit!

Waar is Omega 3 goed voor?

Omega 3 is een meervoudig onverzadigde vetzuur. De vetzuren hebben een positieve werking op de bloeddruk, cholesterol, normale hersenfuncties en gezichtsvermogen.
Om voldoende binnen binnen te krijgen, kan je dagelijks vette vis eten. Als je daar niet om staat te springen, kan je ook supplementen innemen. Deze supplementen zijn geen tabletten maar capsules, hierin zit de vloeibare olie.
De drie bekendste Omega 3 vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). ALA is vooral te vinden in plantaardige oliën, zoals algenolie. EPA en DHA zijn vooral te vinden in vette vis en schaal-en schelpdieren. Ons lichaam zet ALA om in EPA en daarna in DHA.
EPA en DHA dragen bij aan onze algehele gezondheid. Zo is EPA goed voor het hart en helpt ook bij een normale bloeddruk. DHA helpt bij het behouden van een normaal vetgehalte in je bloed en is goed voor de hersenen. Probeer daarom eens onze Algenolie-producten. Zowel te krijgen in pouches van 30 als 90 vegicaps.

Wat is Omega 6?

Omega 6 is een meervoudig onverzadigde vetzuur. Net zoals Omega 3 heeft Omega 6 een positieve werking op het cholesterol en de groei en reparatie processen in ons lichaam. Voor de beste gezondheid wil je evenveel Omega 3 als Omega 6 binnen krijgen.
De meest bekende Omega 6 vetzuur is linolzuur. Bij een tekort aan linolzuur kan je een droge schilferige huid krijgen.

Wat doet Omega 9?

Omega 9 is een enkelvoudig onverzadigde vetzuur, bij een gevarieerde voeding kan ons lichaam zelf voldoende aanmaken. Omega 9 heeft een positieve invloed op het cholesterolgehalte in het bloed. Cholesterol is te onderscheiden in twee soorten, HDL en LDL. Wanneer LDL-waarde te hoog is, kan dit schadelijk zijn voor de hart-en bloedvaten. HDL heeft een meer beschermende werking. Het is belangrijk om de HDL-waarde hoog te houden en LDL-waarde laag. Omega 9 heeft een verhogende werking op HDL.

Waarom Vegan Omega Vetten?

De meeste Omega Vetten worden gehaald uit vis. Wanneer je geen vis eet, is een niet-vegan supplement ongewenst. Bij Vitaminefabriek hebben wij Omega 3 gehaald uit algenolie, 100% plantaardig dus! Vegetariërs en veganisten die graag een supplement willen met Omega 3, 6 en 9 kiezen vaak voor Spirulina. Deze zoutwateralg bevat veel vitamines en mineralen, waaronder Omega Vetten.

Vitaminefabriek.nl contact

Heb je hulp nodig om een bestelling te plaatsen of wil je meer weten over onze producten? Bel of mail gerust!

kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 5

Onze vitamines komen vers van de pers, uit onze eigen Nederlandse productiefaciliteit.

Waarom kiezen voor Vitaminefabriek? Heel makkelijk:

Echt waar.
100% Vegan

Goed voor je gezondheid en voor de planeet. Dat is Vitaminefabriek. Wij maken hoogwaardige voedingssupplementen. Vegan en vrij van gluten en allergenen.

Met zorg ontwikkeld en met passie gemaakt

We maken alle supplementen zelf, in onze eigen productiefaciliteit. Met zorg ontwikkeld en met passie gemaakt. Vers van de pers!

Hoge kwaliteit, scherpste prijs

Omdat we zelf produceren, kunnen we je de beste kwaliteit leveren tegen de scherpste prijs.

Brievenbus verpakking

Door onze tabletten en capsules te verpakken in pouches past je pakketje gemakkelijk door de brievenbus. Zo hoef je dus nooit thuis te blijven voor je bestelling. Handig! Verzending is gratis vanaf €20,-