Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

 • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

Omega 3 Algenolie is speciaal ontwikkeld voor mensen die geen of nauwelijks dierlijke producten gebruiken. Dit product bevat zowel de meervoudig onverzadigde vetzuren DHA en EPA uit een speciaal type alg en is een uitstekend alternatief voor visolie. EPA en DHA hebben diverse wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen, zo hebben EPA en DHA bij een inname van 250 mg een gunstige invloed op het hart. Maar er is meer, DHA is bij een dagelijks inname van 250 mg goed voor het gezichtsvermogen en voor de hersenen.

Bij Vitaminefabriek hebben wij Omega 3 gehaald uit algen, 100% plantaardig dus!

 • Omega 3 vetzuren afkomstig uit een speciaal type alg
 • Voordelen van omega 3 vetten zonder vis
 • 450 mg EPA en DHA per dagdosering
 • EPA en DHA zijn goed voor het hart, bij inname van minimaal 250 mg DHA per dag
 • DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van normale triglyceridengehalten in het bloed - bij inname van minimaal 2 gram EPA/DHA per dag
 • De maximale dagdosering van EPA en DHA tezamen mag niet meer dan 5000 mg per dag bedragen

 

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Omega 3 bestaat uit meervoudig onverzadigde vetzuren. De vetzuren hebben een positieve werking op de bloeddruk, cholesterol, normale hersenfuncties en gezichtsvermogen.
Om voldoende van deze vetzuren binnen te krijgen, wordt er door het voedingscentrum/gezondheidsraad aanbevolen om twee keer per week vette vis te eten. Mocht je vegetariër/ veganist zijn of andere redenen waarom je niet aan deze behoefte komt, biedt dit supplement een goed alternatief. Deze supplementen zijn geen tabletten maar capsules, hierin zit de vloeibare olie en is makkelijk inneembaar.

 

Omega 3 vetzuren: ALA, EPA en DHA

De drie bekendste Omega 3 vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). ALA is vooral te vinden in plantaardige oliën, zoals algenolie. EPA en DHA zijn vooral te vinden in vette vis en schaal-en schelpdieren, ze staan ook bekend als de visvetzuren. Om genoeg van deze gezonde vetzuren binnen te krijgen, is het advies om één keer per week (vette) vis te eten. Het eten van vis is de belangrijkste bron van EPA en DHA.

 

Omega 3 uit algen

Vissen halen hun omega 3 vetzuren uit algen of uit kleinere visjes die algen hebben gegeten. Algenolie bevat daarom dezelfde omega 3 vetzuren EPA en DHA als visolie. Algenolie is een unieke, plantaardige en de oorspronkelijke bron van EPA en DHA. In andere plantaardige oliën zoals lijnzaadolie zit het omega 3-vetzuur ALA. Je lichaam kan hier zelf EPA en DHA uit maken, maar dat gebeurt niet veel.

 

Vegan capsules met EPA en DHA

Deze vegan capsules zijn een goede aanvulling van omega 3 als je veganist of vegetariër bent of als je de voorkeur geeft aan een duurzaam alternatief voor visolie. De dagdosering van 2 capsules Omega 3 algenolie levert 450 mg visvetzuren, waarvan 300 mg DHA.

 

Waar zijn EPA en DHA goed voor?

De Europese Voedselautoriteit EFSA heeft geoordeeld dat is bewezen dat deze vetzuren goed zijn voor het hart, bij een dagelijkse inname van 250 mg. DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. Ook heeft het een positief effect op scherp zien, dit wanneer je dagelijks 250 mg inneemt.
Tijdens de zwangerschap en borstvoeding kun je algenolie gebruiken. De inname van DHA door de moeder ondersteunt de normale ontwikkeling van de ogen van het toekomstige kind en bij baby’s die borstvoeding krijgen.

Nog meer voordelen: in tegenstelling tot visolie ruik je algenolie niet. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat je olie met een kenmerkende vis geur krijgt. Doordat algenolie gemaakt is van gekweekte algen hoef je je geen zorgen te maken over de verontreiniging van de oceaan, door dit supplement.

Samenstelling

Dit product bevat per dagdosering (2 vegicaps): %RI*
DHA (plantaardig)300 mg 
EPA (plantaardig)150 mg 

*RI = Referentie Inname (voorheen ADH).

Dosering

2 maal daags 1 vegicap met water innemen bij een maaltijd.

Ingrediënten

Vegan DHA en EPA uit alg (Algae Schizochytrium marina), vegetarische capsule (hypromellose)

Vetzuren voedingssupplement. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog, afgesloten, donker en buiten bereik van kinderen bewaren. Geproduceerd in Nederland. De maximale dagdosering van EPA en DHA tezamen mag niet meer dan 5000 mg per dag bedragen

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

 • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
 • 15% voordeel met Bestelgemak
 • Altijd gratis verzending
 • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak