Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

  • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

Carnitine hoort bij de groep semi-essentiële eiwitverbindingen. Het dankt zijn naam aan de belangrijkste bron ervan, namelijk vlees (Latijn: carnis). Een belangrijke taak van carnitine is het transporteren van lange keten vetzuren. Carnitine zorgt ervoor dat de vetzuren in de mitochondriën komen. Mitochondriën zijn de ‘energiecentrales’ van de cellen waar de vetzuren verbrand worden.

L-Carnitine komt veelal voor in dierlijke producten en kan dus van waarde zijn voor vegetariërs. N-acetyl-cysteïne is een bron van het aminozuur L-cysteïne. L-Cysteïne is één van de weinige zwavelhoudende aminozuren.

  • L-Carnitine extra bevat de aminozuren L-Carnitine en N-Acetyl cysteïne.
  • N-Acetyl-Cysteïne veelal bekend als NAC
  • Zeer relevant voor vegetariërs

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Bronnen van carnitine

Voedingsmiddelen met carnitine zijn rood vlees, vis, kip en melk. In het lichaam wordt carnitine gevormd uit de aminozuren lysine en methionine. Methionine zit in vlees en vis, en in zaden. Ook lysine zit vooral in dierlijke voedingsmiddelen zoals vlees, vis, schaaldieren en melkproducten. Plantaardige bronnen van lysine zijn: bonen, linzen, soja en avocado. 
Om de omzetting van de twee aminozuren naar carnitine te maken zijn vitaminen en mineralen als co-factoren nodig. 

 

L-Carnitine L-Tartraat 

Er zijn verschillende vormen van L-carnitine. Bij L-Carnitine L-Tartraat is carnitine gebonden aan tartraatzuur. Deze vorm wordt snel opgenomen in vergelijking met andere L-Carnitine varianten. Vanwege de snelle absorptie heeft deze vorm van carnitine de voorkeur als het wordt gebruikt bij sportactiviteiten.

 

N-Acetyl L-Cysteïne

N-Acetyl L-Cysteïne wordt ook wel afgekort tot NAC. NAC is een afgeleide van het aminozuur cysteïne, die makkelijker wordt opgenomen. Het is een voorloper van glutathion. Een supplement met glutathion nemen is niet zinvol. Het glutathion zou worden afgebroken in je spijsverteringskanaal. Je kunt daarom beter een de voorloperstof van glutathion nemen, in de vorm van N-Acetyl L-Cysteïne.

 

Voor wie?

Je lichaam kan semi-essentiële eiwitverbindingen zelf maken. Bij een hogere behoefte kunnen semi-essentiële eiwitverbindingen wel essentieel worden. De snelheid waarmee het lichaam zelf de stoffen kan aanmaken of uit voeding kan opnemen komt dan in het gedrang. Wanneer de semi-essentiële aminozuren essentieel worden betekent dit dat de inname-behoefte verhoogd kan zijn en extra inname dan zinvol kan zijn. Essentieel is dat het lichaam het dan niet (goed meer) zelf aanmaakt en afhankelijk is van inname via de voeding. 

Suppletie van L-carnitine Extra is een goede en snelle manier om de voeding aan te vullen als je behoefte verhoogd is. Dit product is geschikt bij intensief sporten, de periode rondom een operatie of bij een dieet. Daarnaast is het een goede aanvulling als de voeding weinig carnitine bevat, zoals bij vegetariërs en veganisten.

Samenstelling

Bevat per vegicap RI%*
L-Carnitine L-Tartraat400 mg 
N-Acetyl L-Cysteïne125 mg 

*RI = Referentie-inname (voorheen ADH).

Dosering

1 tot 3 vegicaps per dag bij een maaltijd innemen. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden

Ingrediënten

Aminozuren, vulmiddel (MCC), HPMC vegacapsule, anti-klontermiddel (siliciumdioxide).

Aminozuren voedingssupplement. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog, donker en buiten bereik van kinderen bewaren. Geproduceerd in Nederland.

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

  • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
  • 15% voordeel met Bestelgemak
  • Altijd gratis verzending
  • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak