Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

  • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

Taurine is een aminozuur-achtige stof. De stof wordt vaak tot de aminozuren gerekend, maar dit klopt niet helemaal. Taurine kan namelijk niet ingebouwd worden in lichaamseiwit. Het komt veel voor in vlees en vis.

  • Taurine komt veelal voor in dierlijke producten
  • Bevat uitsluitend het gewenste L-Taurine
  • Zwavelhoudend aminozuur

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Taurine zit vrijwel alleen in dierlijk voedsel, zoals vlees, vis, kip, schelp- en schaaldieren. Eieren en melk bevatten daarentegen maar zeer kleine hoeveelheden taurine. 
Taurine wordt ook toegevoegd aan energiedrankjes. Vegetariërs en veganisten hebben een lagere taurine-inname dan mensen die vlees, vis, schaaldieren of andere dierlijke producten eten. 

 

Lichaamseigen aanmaak

Baby’s en kleine kinderen kunnen taurine nog niet zelf aanmaken. Voor hen is taurine een essentiële voedingsstof. In moedermelk vind je dus grote hoeveelheden taurine, maar in koemelk niet.
Volwassenen kunnen wel zelf taurine maken uit de zwavelhoudende aminozuren methionine en cysteïne. Dit gebeurt in de lever. Een tekort aan taurine in de voeding moet daarom worden gecompenseerd met extra methionine en cysteïne, de bouwstoffen voor de lichaamseigen taurine-aanmaak. 
Soms gaat bij volwassenen de eigen aanmaak van taurine achteruit. Voor de omzetting van de twee aminozuren naar taurine is ook onder andere vitamine B6 nodig. Als één van de hulpstoffen voor de omzetting ontbreken kan dit ook zorgen voor taurine-problemen. 

 

Voor wie?

Als je geen dierlijke voedingsmiddelen eet heb je meer kans op een te lage inname via de voeding. Dit product is daarom vooral aan te bevelen voor vegetariërs en veganisten. L-Taurine bevat 500 mg taurine in de vrije vorm per plantaardige capsule.

Samenstelling

Bevat per tablet:

Taurine500 mg

Dosering

Neem 1 tot 4 tabletten per dag, aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden

Ingrediënten

Taurine, bindmiddel (isomalt), vulmiddel (MCC), anti-klontermiddel (magnesiumstearaat), anti-klontermiddel (Silicium Dioxide).

Voedingssupplement, aminozuurformule. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. Koel, droog, donker en buiten het bereik van kinderen bewaren. Geproduceerd in Nederland.

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

  • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
  • 15% voordeel met Bestelgemak
  • Altijd gratis verzending
  • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak