Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

Alles over magnesium

14 oktober 2021 | leestijd: 4 min

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal dat je kan vinden in onder andere groene bladgroente, avocado en rauwe cacao. Via de dunne darm neemt je lichaam dit mineraal op. Tussen de 20% en 60% van je magnesiuminname komt uit je eten.

 

Waar heb je magnesium voor nodig?

Veel verschillende processen in ons lichaam hebben magnesium nodig. Het is bijvoorbeeld belangrijk voor een goede spierwerking zodat onze spieren sterk en soepel blijven. Maar magnesium is ook van belang voor het goed functioneren van het zenuwstelsel en de prikkeloverdracht tussen (zenuw)cellen. Verder bevordert magnesium de energiestofwisseling en is het gunstig voor je geheugen, concentratie en gemoedstoestand. Het klinkt misschien apart, maar er zijn aanwijzingen dat bij inspanningen en stress de magnesiumbehoefte verhoogd is. Dan kan extra magnesium je ondersteunen!

 

Verschillende magnesiumverbindingen

Voedingssupplementen kunnen verschillende soorten magnesiumverbindingen bevatten, waarbij de ene verbinding soms beter wordt opgenomen in het lichaam dan de andere. Over het algemeen geldt dat organische magnesiumverbindingen, bijvoorbeeld magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat, beter worden opgenomen dan anorganische magnesiumverbindingen, zoals magnesiumoxide. Wij hebben gekozen voor een van de best opneembare verbindingen, dit is magnesiumcitraat!

 

Ik wil extra magnesium slikken, maar hoeveel?

Volgens de Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) is de veilige inname van magnesium, met voedingssupplementen, 250 mg. Deze hoeveelheid kan je naast je voeding dus veilig innemen. Er is in Nederland of Europa geen wettelijke maximale hoeveelheid voor magnesium.

 

Uit het onderzoek van de Consumentenbond is naar voren gekomen dat van de 66 onderzochte potjes ruim tweederde meer magnesium bevat dan de aanvaardbare bovengrens die de EFSA heeft gesteld. Dat zijn 45 potjes met meer dan 250 milligram (mg) magnesium! Wanneer je meer dan 250 mg magnesium inneemt kan er een laxerend effect optreden, dat wil je natuurlijk niet.

 

In ons supplement magnesiumcitraat hebben wij gekozen voor 200 mg magnesium per tablet, dit is een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voeding.

Aanbevolen producten

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

  • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
  • 15% voordeel met Bestelgemak
  • Altijd gratis verzending
  • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak