Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

Het lekkerste eten voor na je workout

05 juli 2021 | leestijd: 2min

Goed bezig! Je hebt je net met al je energie in je workout gestort en bent klaar. Alleen nu begin je honger te krijgen of je wilt wat eten na je intensieve sessie. Wat ga je eten? Je wilt ook niet dat je harde werk voor niks is geweest. 

 

Soort workout

Wat je het beste na het sporten kunt eten, ligt aan de soort workout. Als je korter sport dan 1,5 uur dan maak je tijdens een training minder gebruik van je glycogeenvoorraad in vergelijking met duursporters. Dan hoef je ook minder aan te vullen. Na krachttraining ligt de focus meer op eiwitten dan op koolhydraten. 

 

Wat eet je dan?

Als je korter dan 1,5 uur sport of krachttraining hebt gedaan is het goed om voeding rijk aan eiwitten te nemen. Zoals een bakje kwark met fruit! Als je langer dan 1,5 uur sport, eet dan een volledige maaltijd. De maaltijd moet een goede combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten hebben voor optimaal herstel. Eet deze maaltijd binnen twee uur na het sporten.

 

Nog meer?

Misschien wel het belangrijkst van allemaal… Blijf drinken! Tijdens het sporten verlies je vocht en dit moet goed aangevuld worden. 

Ben je ook op zoek naar voedingssupplementen om de sportieve jij te ondersteunen? Check ons Sportpakket!

Aanbevolen producten

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

  • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
  • 15% voordeel met Bestelgemak
  • Altijd gratis verzending
  • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak