Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

  • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

Lever Complex is een detox product met cel beschermende antioxidanten en ingrediënten die goed zijn voor de lever, zoals mariadistel en choline. Selenium en zink ondersteunen de natuurlijke afweer van het lichaam. Deze uitgebalanceerde formule is ter ondersteuning van de lever. De lever is één van de grootste organen en heeft vele belangrijke taken.

  • Breed inzetbaar, de lever heeft vele functies
  • Mariadistel (silybum marianum), heeft een positieve invloed op de lever* en choline ondersteunt de reinigende werking van de lever.
  • Zink en selenium zijn aan deze formule toegevoegd ter bescherming van gezonde cellen en weefsel

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Wat doet de lever?

De lever regelt van alles in je lichaamen is bij tal van processen betrokken. Je lever zorgt ervoor dat voedingsstoffen worden omgezet in bouwstoffen of energie. Zo wordt fructose (fruitsuiker) door je lever omgezet in glucose en krigjt je lichaam energie. Pas wel op dat je niet teveel fruitsuikers binnenkrijgt. De lever kan maar een bepaalde hoeveelheid omzetten in glucose. Het andere deel wordt opgeslagen als vet.
De lever speelt een rol bij de aanmaak en omzetting van eiwitten, vitaminen en stoffen die de stolling van het bloed mogelijk maken. Ook maakt de lever gal aan, die wordt opgeslagen in de galblaas. Gal is een geelgroene vloeistof die wordt afgegeven aan de darmen en zorgt ervoor dat vet beter verteerd wordt. De lever is ook een opslagplaats van vitamines A, B12, D en K en van ijzer en koper. Een spectaculaire taak van de lever is het zuiveren van het bloed. Je kunt de lever vergelijken met een afvalverwerkingsfabriek. Het orgaan werkt non-stop zodat afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten. 

 

Zorgen voor je lever

De lever is er natuurlijk voor gemaakt om schadelijke stoffen af te breken. Maar onze huidige leefgewoonten maken het de lever soms wel moeilijk. De beste manier om goed voor je lever te zorgen is door een gezonde leefstijl en het zoveel mogelijk vermijden van schadelijke stoffen. De lever helpen doe je door schadelijke stoffen zoveel mogelijk te vermijden. Door weinig tot geen alcohol te drinken, niet te roken, niet voor ieder wissewasje paracetamol te gebruiken en door de ingrediënten in je cosmetica kritisch te bestuderen.   

Puur eten is altijd beter dan eten uit pakjes en zakjes. Als je vooral onbewerkte voedingsmiddelen eet, minimaliseer je de hoeveelheid additieven en smaakversterkers die de lever moet verwerken. Gezonde bereidingswijzen zijn stomen, koken, stoven, smoren en bakken in de oven. Frituren, braden en barbecueën zijn minder gezond. Bij te hoge temperaturen of voedsel dat tijdens de bereiding zwart wordt, komen schadelijke stoffen zoals vrije radicalen, PAK´s en formaldehyde vrij.

Antioxidanten uit groente en fruit helpen het natuurlijk afweersysteem van alle lichaamscellen, ook die van de lever. Daarnaast help je de lever een handje door het gebruik van specifieke planten en voedingsstoffen. Voeding waar veel bitterstoffen in zitten zijn goed voor de galproductie, bijvoorbeeld uien, knoflook en verschillende koolsoorten.

Stress zorgt voor een extra belasting van de lever. Stresshormonen moeten namelijk door de lever worden omgezet. Door te zorgen voor een goede nachtrust en voor voldoende ontspanning, zorg je ook goed voor je lever.

Er zijn nog meer planten en voedingsstoffen goed voor de lever. Sommige van deze stoffen krijg je via je gewone voeding niet of nauwelijks binnen. 

 

Mariadistel 

Mariadistel (Silybum marianum) wordt al lang gebruikt als natuurlijk middel voor de lever. De zaden van deze plant bevatten de stof silymarine. Dit is de actieve stof die een positieve invloed op de lever heeft. Mariadistel draagt bij aan de leverfunctie en ondersteunt de reinigende werking van de lever*
*Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie. 

 

Choline

Choline is een vitamine-achtige voedingsstof die niet veel aandacht krijgt en die in veel multi’s ontbreekt. Dit is niet terecht, want de choline is de voorloperstof van fosfatidylcholine. Daardoor draagt het bij aan een normale vetstofwisseling en het ondersteunt de reinigende werking door de lever. Choline werkt samen met inositol. Samen maken ze deel uit van lecithine.
Choline wordt in het lichaam gemaakt. Voedingsbronnen van choline zijn orgaanvlees (vooral lever) en eieren. 

 

Waarom Lever Complex?

Lever Complex ondersteunt de lever met Mariadistel en choline. Daarnaast zijn antioxidanten toegevoegd zoals selenium en zink. Deze ingrediënten helpen bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. Bovendien ondersteunen ze de natuurlijke afweer van het lichaam. Het product is extra compleet door toevoeging van inositol, N-Acetyl L-Cysteïne en L-Cysteïne. 
N-Acetyl L-Cysteïne (NAC) is een afgeleide van het zwavelhoudend aminozuur cysteïne. Het is een voorloper van de stof glutathion. 

Samenstelling

Bevat per vegicap%RI*
Zink (zinkcitraat)15 mg150%
Selenium (natriumseleniet)100 mcg182%
N-Acetyl L-Cysteïne20 mg 
L-Cysteïne73 mg 
Mariadistel (Silybum Marianum)100 mg 
Inositol50 mg 
Choline50 mg 

*RI = Referentie Inname (voorheen ADH: Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid)

Dosering

1 tot 2 vegicaps per dag bij de avondmaaltijd. Niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Ingrediënten

Vulstof (Cellulose), Vitaminen, capsule (HPMC vegetarisch), Mariadistel (80% silymarin), Aminozuren, Mineralen, Antiklontermiddel (Silica, Vegetarische Magnesiumstearaat).

Voedingssupplement. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog, donker en buiten bereik van kinderen bewaren. Product kan wisselwerking met medicijnen hebben (ivm mariadistel). Geproduceerd in Nederland. 

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

  • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
  • 15% voordeel met Bestelgemak
  • Altijd gratis verzending
  • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak