Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

 • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

Je bent in balans als zowel lichaam als geest in evenwicht zijn. Balans Complex met magnesium en vitamine B6 ondersteunt het energieniveau in je lichaam en helpt bij vermoeidheid. Ook dragen deze stoffen bij aan een goede geestelijke balans. Om het product compleet te maken is L-Tryptofaan toegevoegd.

 • Met meerdere magnesiumbronnen 
 • Magnesium zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel
 • Draagt met vitamine B6 bij aan de geestelijke veerkracht

Magnesium en B6 hebben vele functies in ons lichaam, hieronder enkele gezondheidsclaims:

 • Vitamine B6, voor geestelijke energie
 • Vitamine B6 helpt energie vrij te maken uit de voeding
 • Vitamine B6 reguleert mede de activiteit van hormonen
 • Vitamine B6 draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen
 • Vitamine B6 is van belang voor het zenuwstelsel
 • Magnesium helpt bij het handhaven van een goede elektrolytenbalans
 • Magnesium heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
 • Magnesium, bij futloosheid
 • Magnesium, goed voor de gemoedstoestand
 • Magnesium zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Magnesium, bij van alles betrokken

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische processen in het lichaam, een echte duizendpoot. Het is daarom op veel verschillende gebieden actief.

 

Geestelijke balans

Magnesium draagt bij aan geestelijke veerkracht. Het is goed voor je gemoedstoestand en dus ook voor de geestelijke balans. Ook ondersteunt magnesium verschillende hersenfuncties, zoals het leer- en concentratievermogen en het geheugen.

 

Energie en fitheid

Magnesium speelt een rol bij de activiteit van enzymen die betrokken zijn bij het energiemetabolisme. Het helpt om energie vrij te maken uit vetten, koolhydraten en eiwitten. Magnesium activeert de natuurlijke energie in je lichaam. Extra magnesium is goed bij vermoeidheid en om weer fit te worden. 

 

Botten en spieren

Magnesium is goed voor botten en spieren. Het speelt een rol bij de botaanmaak én bij het behoud van sterke en soepele spieren.

 

Zenuwen

Magnesium speelt een rol in de overdracht van prikkels tussen de zenuwcellen. Dit is een belangrijke taak, die mede zorgt voor het goed functioneren van het zenuwstelsel.

 

Cellen en weefsels

Weefsels vernieuwen zich continu. Daar is magnesium bij nodig, omdat het mineraal helpt bij het celdelingsproces. Alle cellen en -weefsels bestaan voor een groot gedeelte uit eiwitten. Vooral spierweefsel is grotendeels opgebouwd uit eiwitten. Eiwit is een bouwsteen van bepaalde hormonen en enzymen. Lichaamseiwit wordt voortdurend opgebouwd en afgebroken. Bij de opbouw van lichaamseiwit speelt magnesium een rol. 

 

Verschillende mineraalverbindingen

Puur magnesium kan je lichaam niet opnemen. Magnesium moet daarom altijd met een andere stof worden gecombineerd. Dat zie je terug in de benaming. Het kiezen van de juiste vorm is belangrijk, want dit bepaalt voor een groot deel hoe goed het magnesium wordt opgenomen.
Organisch gebonden mineralen komen voor in de levende natuur, zoals in planten. Er zijn ook anorganische mineralen, zoals krijt (carbonaat) of zout. Deze komen voor in het stenenrijk (dode natuur). Een organische verbinding is beter oplosbaar en wordt in bijna alle gevallen beter opgenomen. Het anorganische magnesiumoxide wordt bijvoorbeeld vrijwel niet opgenomen. Het wordt daarom gebruikt als laxeermiddel, maar niet als leverancier van magnesium. 

Een aantal organische verbindingen steken er met kop en schouders bovenuit. Magnesiumbisglycinaat is een bijzondere vorm van magnesium. Hierbij is elk magnesium deeltje gebonden aan twee moleculen van het aminozuur glycine. Dit heet ook wel een gecheleerd mineraal. Aminozuurgecheleerde mineralen zijn beter opneembaar dan andere mineraalverbindingen. Magnesiumbisglycinaat is een sterke chelaat verbinding die door het maagsap grotendeels intact wordt gelaten. Hierdoor bereikt de het de dunne darm, waar het gemakkelijk in het lichaam kan worden opgenomen.

Magnesiumcitraat is eveneens een goed opneembare, organische vorm van magnesium. Deze vorm wordt ook goed verdragen door mensen met een gevoelige maag. Je lichaam neemt magnesium als bisglycinaat en als citraat via een andere weg op. De citraatvorm wordt vooral gebruikt voor de spieren. Magnesiumbisglycinaat staat meer bekend vanwege het effect op de geestelijke veerkracht. Daarom is een combinatie van beide vormen in deze formule ideaal. 

 

L-tryptofaan en vitamine B6 

Tryptofaan is een essentieel aminozuur. Dit betekent dat het lichaam het niet zelf kan aanmaken en het uit de voeding moet komen. Voedingsmiddelen met tryptofaan zijn onder meer eieren, melk, kalkoen, kabeljauw, zalm, bananen en soja. Uit tryptofaan worden hormonen en neurotransmitters (‘signaalstoffen’) gemaakt. In dit product is uitsluitend de natuurlijke, L- vorm van tryptofaan gebruikt.
Magnesium en vitamine B6 spelen een belangrijke rol bij de omzetting van tryptofaan in andere stoffen. Het is dan ook een logische keuze om deze drie stoffen in één tablet te combineren.

Samenstelling

 

Bevat per vegicap: RI%*
Magnesiumbisglycinaat425 mg (85mg elementair Magnesium)22,7
Magnesiumcitraat 222 mg 10,7
L-Tryptofaan25 mg 
Vitamine B6 (pyridoxineHCL)2 mg143

Dosering

Neem 1 á 2 vegicaps op moment van behoefte. Aanbevolen dagdosering niet overschrijden.

Ingrediënten

Mineralen, vegacapsule (HPMC vegetarisch), vulmiddel (cellulose), aminozuren, antiklontermiddel (vegetarische magnesiumstearaat, silica), vitamines 

Voedingssupplement, vitaminen, mineralen en aminozuurformule. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog, afgesloten, donker en buiten bereik van kinderen bewaren. Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar. Geproduceerd in Nederland.

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

 • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
 • 15% voordeel met Bestelgemak
 • Altijd gratis verzending
 • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak