Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

 • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

Magnesium bevordert de energiestofwisseling. Het helpt bij vermoeidheid en is goed voor je botten. Magnesium in citraatvorm is ook populair onder sporters omdat het goed is voor het behoud van soepele spieren. De 200 mg variant is een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voeding.

 • Met maar liefst 200 mg elementair magnesium per tablet
 • Uitsluitend organisch magnesiumcitraat 
 • Uitstekende aanvulling bij een actief en druk leven

Magnesium heeft vele functies in ons lichaam, onder andere op het gebied van het energiemetabolisme, hieronder enkele gezondheidsclaims met magnesium:

 • Magnesium activeert je natuurlijke energie in het lichaam
 • Magnesium is goed voor het concentratievermogen
 • Magnesium helpt bij vermoeidheid en moeheid
 • Magnesium speelt een rol in de prikkeloverdracht tussen (zenuw)cellen
 • Magnesium speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit

 

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische processen in het lichaam. Het is daarom op veel verschillende gebieden actief, zoals:

 

Energie en fitheid

Magnesium speelt een rol bij de activiteit van enzymen die betrokken zijn bij het energiemetabolisme. Het helpt om energie vrij te maken uit vetten, koolhydraten en eiwitten. Magnesium activeert de natuurlijke energie in je lichaam. Extra magnesium is goed bij vermoeidheid en om weer fit te worden. 

 

Botten en spieren

Magnesium is goed voor botten en spieren. Het speelt een rol bij de botaanmaak én bij het behoud van sterke en soepele spieren.

 

Geestelijke balans

Magnesium draagt bij aan geestelijke veerkracht. Het is goed voor je gemoedstoestand en dus ook voor de geestelijke balans. Ook ondersteunt magnesium verschillende hersenfuncties, zoals het leer- en concentratievermogen en het geheugen

 

Zenuwen

Magnesium speelt een rol in de overdracht van prikkels tussen de zenuwcellen. Dit is een belangrijke taak, die mede zorgt voor het goed functioneren van het zenuwstelsel.

 

Cellen en weefsels

Weefsels vernieuwen zich continu. Daar is magnesium bij nodig, omdat het mineraal helpt bij het celdelingsproces. Alle cellen en -weefsels bestaan voor een groot gedeelte uit eiwitten. Vooral spierweefsel is grotendeels opgebouwd uit eiwitten. Eiwit is een bouwsteen van bepaalde hormonen en enzymen. Lichaamseiwit wordt voortdurend opgebouwd en afgebroken. Bij de opbouw van lichaamseiwit speelt magnesium een rol. 

 

Magnesium in voeding

Magnesium zit in veel verschillende voedingsmiddelen. Gelukkig maar, want je hebt er ook veel van nodig. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium voor een vrouw is 300 mg en voor een man 350 mg. Als je intensief sport heb je meer magnesium nodig. Je behoefte is hoger omdat je spieren er om vragen en je verliest ook nog eens meer magnesium via zweet. 
In één snee (volkoren)brood zit bijvoorbeeld 19 mg magnesium en in een glas melk 18mg. Magnesium zit verder in volkoren granen, groene bladgroenten (spinazie, andijvie, boerenkool), broccoli, noten, peulvruchten, pure chocola en spirulina. Ook kraanwater draagt een piepklein beetje bij aan de magnesiuminname. 

 

Voor wie?

Magnesiumcitraat kan in verschillende situaties worden gebruikt. Het is geschikt om te gebruiken als de voeding niet voldoende magnesium levert, bij drukke werkzaamheden, bij stress en bij intensief sporten. 
Eén tablet Magnesiumcitraat bevat 200 mg magnesium. Dit is een goede en verantwoorde dosering. De bovengrens voor magnesium uit supplementen is vastgesteld op 250 mg per dag. 

 

Samenstelling

Bevat per tablet:%RI
Magnesium (citraat)200 mg53%

*RI = Referentie-inname (voorheen ADH)

Dosering

Neem 1 tot 2 tabletten per dag. Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

Ingrediënten

Magnesiumcitraat, vulmiddel (MCC), bindmiddel (CMS-na), anti-klontermiddelen (silicium dioxide, magnesiumstearaat).

Voedingssupplement, mineralenformule. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog, donker en buiten het bereik van kinderen bewaren. Geproduceerd in Nederland.

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

 • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
 • 15% voordeel met Bestelgemak
 • Altijd gratis verzending
 • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak