Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

 • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

Neurotransmitters zijn signaalstoffen in je lichaam die voor een groot deel bepalen hoe je je voelt. Ze zorgen voor de communicatie tussen je darmen en je hersenen. Neurotransmitters en hormonen worden vaak in één adem genoemd, maar de manier waarop de stoffen werken verschilt. Hormonen doen dat via je bloed en neurotransmitters via je zenuwstelsel. 

Er zijn wel 100 verschillende neurotransmitters. Daarvan zijn er maar een paar bekend bij het grote publiek. Zoals serotonine en dopamine, die bekend staan als ‘feel good stofjes’ en het ‘slaaphormoon’ melatonine. Er zijn ook minder bekende neurotransmitters, zoals GABA dat een remmende werking heeft.

 • Griffonia met 5-HTP (20%)
 • Bevat melatonine en Slaapmutsje
 • Met melatonine en GABA

 

Rust Complex bestaat uit diverse ingrediënten die elkaar aanvullen. Deze formule bevat melatonine, vitamine B1, vitamine B6 en Slaapmutsje (Griffonia Simplicifolia).  Griffonia Simplicifolia is een klimplant uit West- en Centraal Afrika en bevat 20% 5-HTP.

 • Vitamine B1 en B6 dragen bij aan een goede geestelijke balans.
 • Vitamine B6 is goed bij vermoeidheid en moeheid
 • Vitamine B6 speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen
 • Vitamine B6 is gunstig voor een goede geestelijke balans
 • Vitamine B1 heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Je bent wat je eet

Sommige stoffen die in het lichaam als neurotransmitter fungeren komen in kleine hoeveelheden voor in onze voeding. Zo zit er GABA in ei, en melatonine in tomaat. Het grootste deel van de neurotransmitters maakt je lichaam echter zelf uit andere voedingsstoffen. De belangrijkste bouwstenen voor neurotransmitters zijn aminozuren. Zo wordt serotonine gemaakt uit tryptofaan. Tryptofaan is dus de voorloper (precursor) van serotonine. Tryptofaan krijg je binnen door het eten van bananen, melkproducten, bruine rijst en zaden. Andere aminozuren zijn de precursor voor weer andere neurotransmitters. Bij deze complexe omzettingen zijn vitaminen en mineralen nodig. 
Een gevarieerd eetpatroon is dus belangrijk om je happy en in balans te voelen. 

 

Slaapmutsje 

Het kruidenextract Slaapmutsje is ook bekend onder de naam Griffonia Simplicifolia. Van deze plant worden de zaden gebruikt. In de zaden zit de belangrijkste werkzame stof van het extract, 5-HTP (5-Hydroxytryptofaan). 5-HTP is een stof die in kleine hoeveelheden voorkomt in voedingsmiddelen, maar die je lichaam vooral zelf aanmaakt uit het aminozuur tryptofaan. 
Het bijzondere van 5-HPT is dat het de directe voorloper is van serotonine en melatonine. In de hersenen kan 5-HTP worden omgezet naar serotonine. Als het donker is wordt uit serotonine weer melatonine gevormd.  

5-HTP is een efficiëntere vorm dan L-tryptofaan omdat het als precursor meteen bruikbaar is. Je slaat een tussenstap over. Bovendien ondervindt deze variant in de darmen geen hinder van andere aminozuren uit de voeding, waardoor de opname beter is dan die van het aminozuur tryptofaan. Het extract van Griffoniazaden in Rust Complex is gestandaardiseerd, waardoor het gegarandeerd 20% 5-HTP bevat.

 

Melatonine

Melatonine is een stof die wordt aangemaakt door een kliertje in je hersenen. De lichaamseigen aanmaak van melatonine komt pas op gang zodra het donker begint te worden. Als je 's avonds nog veel naar het blauwe licht van je telefoon of tablet staart, is dit nadelig voor je melatonineproductie. 
Melatonine zit ook in tomaten, kiwi's, kersen en bananen. Dit zijn echter maar kleine hoeveelheden. Als je een grotere hoeveelheid melatonine wil nemen, ben je dus aangewezen op een voedingssupplement. 

 

GABA

GABA (gamma-aminoboterzuur) is een aminozuur dat niet wordt ingebouwd in lichaamseiwitten.  GABA is een neurotransmitter met een remmende werking. Je lichaam maakt zelf GABA aan uit het aminozuur L-glutamine, maar dit gebeurt niet rechtstreeks. L-glutamine wordt eerst omgezet naar glutamaat en vervolgens in GABA omgezet.
Als je ouder wordt, neemt de lichaamseigen aanmaak van GABA geleidelijk af. Bij de omzetting in het lichaam van glutamine naar GABA zijn vitamine B1 en B6 onmisbare cofactoren. Ze zijn daarom aan deze formule toegevoegd in de actieve vorm die bij de omzetting gebruikt wordt.  In de voeding komt GABA voor in groene groenten, soja- en tuinbonen, verse noten, zaden en eieren. 

 

Vitamine B1 en B6

Vitamine B1 (thiamine) ondersteunt het zenuwstelsel en draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij het geheugen en de concentratie. Ook B6 ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel en het geheugen. Vitamine B6 draagt verder bij aan de vorming van rode bloedcellen,  ondersteunt de weerstand en helpt moeheid verminderen. Pyridoxaal-5-fosfaat is de actieve vorm van B6. Deze vorm is niet afhankelijk van de lever en wordt direct door je lichaam benut.

Samenstelling

Bevat per vegicap RI%
GABA (Gamma-aminoboterzuur)400 mg 
Slaapmutsje (Griffonia Simplicifolia) (20% 5-HTP)50 mg 
Melatonine0,20 mg 
Vitamine B6 (Pyridoxaal-5-fosfaat)5 mg357%
Vitamine B1 (Thiamine HCl)10 mg909%

*RI = Referentie-inname (voorheen ADH)

Dosering

Neem 1 vegicap wanneer nodig. Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

Ingrediënten

Aminozuren, vulmiddel (cellulose), Griffonia simplicifolia extract, vitaminen, anti-klontermiddelen (vegetarische magnesiumstearaat, silica), HPMC vegacapsule (vegetarisch).

Voedingssupplement. Aminozuren, plantenextracten, vitaminen complex. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog, donker, afgesloten en buiten het bereik van kinderen bewaren. Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 3 jaar. Niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding. Niet gebruiken in combinatie met medicijnen die de hersenstofwisseling beïnvloeden, zoals antidepressiva en kalmerende middelen. Geproduceerd in Nederland.

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

 • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
 • 15% voordeel met Bestelgemak
 • Altijd gratis verzending
 • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak