Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

 • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

Ben je druk met werk of heb je een examen in het vooruitzicht? Dan krijg je vaak te maken met spanning en stress. Een beetje stress maakt alert. Je hebt het nodig om je te focussen en om te kunnen presteren. De keerzijde van stress kan echter zijn dat je snel geïrriteerd bent, of een gespannen gevoel hebt. 

 • Te gebruiken bij een drukke werkdag
 • Zink helpt bij geestelijke druk en inspanning
 • Met het aminozuur L-Tyrosine

 

Concentratie en Focus complex bevat ingrediënten die allemaal op hun eigen manier bijdragen. Denk hierbij aan de adaptogenen Ginseng en Rhodiola en het mineraal zink, wat goed is voor de concentratie en helpt bij geestelijke druk en inspanning.  

 • Zink helpt bij geestelijke druk en inspanning
 • Zink is goed voor de concentratie
 • Zink draagt bij aan het energiemetabolisme
 • Zink houdt de geest helder

 

 

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Wie kan dit complex ondersteunen?

 • Als je in examen- of tentamentijd leerstof moet stampen
 • Als je agenda een lange tijd volgeboekt is
 • Tijdens drukke tijden en bij stress

 

Wat is Koreaanse Ginseng?

Adaptogenen zijn planten die helpen om geestelijk en lichamelijk in balans te blijven in perioden van stress. Een bekende adaptogeen is Panax ginseng of Koreaanse Ginseng.

Het bijzondere van Ginseng is dat het een natuurlijke rustgever is, die je alertheid niet beïnvloedt maar juist goed is voor je concentratie. Ginseng wordt dan ook veel gebruikt bij drukke werkzaamheden, in examentijd of bij stress.*  

* Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

 

Rhodiola Rosea, rozenwortel!

Rhodiola of rozewortel is net als Ginseng een traditioneel kruidenpreparaat én een adaptogeen. De werkzame stoffen in dit Oost-Siberische bergplantje zijn salidroside en rosavin. Ook Rhodiola heeft een adaptogene werking en kan bijdragen aan de normale weerstand tegen stress tijdens drukke werkzaamheden*. Door de combinatie van eigenschappen is Rhodiola uitgegroeid tot één van de meest gebruikte kruiden bij het studeren, werken en sporten.

 

 

De fluweelboon: Dolichos pruriens

Dolichos pruriens staat ook bekend als mucuna pruriens. Het is een klimplant waar fluweelachtige peulen aan groeien. Dit verklaart meteen waarom de plant in het Nederlands ‘fluweelboon’ wordt genoemd. De peulvrucht wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Indiase Ayurveda. De belangrijkste inhoudsstof in de peulvrucht is L-dopa. L-dopa is een voorloperstof. Uit L-Dopa kan je lichaam zelf het ‘geluksstofje’ dopamine maken.

Dolichos pruriens is belangrijk voor het zenuwstelsel en draagt bij aan de normale weerstand tegen stress*

* Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

 

Antioxidant zink ondersteunt

Het is natuurlijk altijd belangrijk dat je voldoende zink binnenkrijgt. Maar als je een druk leven leidt en je je hoofd erbij moet houden, is zink extra belangrijk. Zink is namelijk goed voor je geheugen en concentratie. Daarnaast draagt deze antioxidant bij aan de normale weerstand tegen stress. Zink is voor nog meer dingen goed. Het is een antioxidant, is van belang voor het behoud van een goede weerstand en draagt bij aan een normale hormoonhuishouding. Concentratie en Focus complex bevat 15 mg organisch zink in de vorm van citraat. Deze vorm van zink is goed opneembaar, iets wat niet voor alle mineraalverbindingen geldt. Het is een mooie en verantwoorde aanvulling op je gezonde voeding.

 

Wat doet N-Acetyl L-Tyrosine?

Uit het aminozuur L-Tyrosine worden bepaalde hormonen en neurotransmitters gemaakt. Je lichaam maakt L-tyrosine zelf aan uit andere aminozuren. Toch kan het onder bepaalde omstandigheden zinvol zijn L-tyrosine aan te vullen. N-Acetyl L-Tyrosine is  een speciale vorm, die beter wateroplosbaar is dan L-Tyrosine in de vrije vorm.

 

De aminozuur L-Theanine

L-Theanine komt in de natuur voor in de bladeren van de theeplant en in kleine hoeveelheden in bepaalde paddenstoelen. Hoewel er in zwarte thee L-Theanine zit, is dit lang niet zo veel als in groene en in witte thee.

 

Zoethout

Zoethout komt van de wortelstok van Glycyrrhiza glabra, een houtachtige plant die groeit in landen rond de Middellandse Zee. Zoethout dankt de zoete smaak aan glycyrrhizinezuur. Deze stof is 2x sterker in zoetkracht is dan suiker. De wortel van de zoethoutplant bevat nog veel meer ingrediënten, waaronder flavonoïden, isoflavonen, fytosterolen en polysacchariden.

Samenstelling

Bevat per vegicap RI%
Zink (citraat)15 mg150%
Chroom (picolinaat)100 mcg250%
Fluweelboon (Dolichos Pruriens)100 mg 
Zoethout (Glycyrrhiza Glabra)50 mg 
Koreaanse Ginseng extract100 mg 
L-Theanine100 mg 
N-acetyl L-tyrosine100 mg 
Rozewortel (Rhodiola Rosea)100 mg 

*RI = Referentie-inname (voorheen ADH)

Dosering

Neem 1 vegicap per dag. Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

Ingrediënten

Plantextracten, aminozuren, vulmiddel (cellulose), mineralen, anti-klontermiddelen (vegetarische magnesiumstearaat, silica), HPMC vegacapsule (vegetarisch).

Voedingssupplement. Plantextracten en mineralen voedingssupplement. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog, donker, afgesloten en buiten het bereik van kinderen bewaren. Bevat zoethout / glycyrrinezuur. Niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding. Kan de werking van antistollingsmiddelen beïnvloeden. Niet gebruiken in combinatie met antidepressiva en slaapmiddelen. Geproduceerd in Nederland. 

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

 • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
 • 15% voordeel met Bestelgemak
 • Altijd gratis verzending
 • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak