Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

 • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

In en op ons lichaam leven heel veel bacteriën. Bacteriën leven op de huid, in de mond en in de vagina. Het grootste deel, wel 95% van de bacteriën leeft in onze darmen. De darm wordt bevolkt door miljarden bacteriën. Het klinkt misschien niet smakelijk, maar het zijn de beste gasten die je kunt hebben! De bacterie bevolking in je darmen wordt microbioom of darmflora genoemd. Dit is de laatste jaren een enorm populair onderwerp van onderzoek geworden.

Er zit veel verschil in kwaliteit tussen de ene of de andere probiotica. Hierbij kun je denken aan de hoeveelheid gebruikte stammen, maar ook de soorten en hoeveelheden van de kolonie vormende eenheden. Daarnaast is de stabiliteit en het aankomst percentage van groot belang bij een probiotica product.

Probiotica van VitamineFabriek.nl is een speciaal samengesteld probioticum-supplement en bevat 3,3 miljard kolonievormende eenheden (kve) per vegicap. Het supplement bevat 11 stammen, iedere stam bestaat uit 300 miljoen kolonievormende eenheden.

 • Bevat zowel Lactobacilles als Bifido stammen
 • Met de bekende Lactobacillus acidophilus en Bifido infantis
 • Met 3,3 miljard Kolonie Vormende Eenheden (KVE)

 

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Bacteriën in voeding

Er zijn ook voedingsmiddelen die levensvatbare bacteriën bevatten. Je vindt bacteriën in bekende voedingsmiddelen zoals yoghurt, zuurkool en augurken. Ook in andere, minder bekende producten zoals kimchi, natto en kombucha komen bacteriën voor.

 

Probiotica, de levende bacteriën

Probiotica is de naam van een categorie supplementen met levende bacteriën die van nature in de darmen voorkomen. Het is belangrijk om te weten dat het ene probioticum het andere niet is. Zo zijn er verschillende bacteriestammen, die allemaal weer andere eigenschappen hebben. 

Bovendien bevatten niet alle probiotica evenveel bacteriën. De hoeveelheid levensvatbare bacteriën kiemen in een supplement wordt uitgedrukt in kolonie-vormende eenheden. Dit wordt afgekort als kve. Ook de Engelse afkorting cfu wordt veel gebruikt. 

 

Maagsappen

Eén van de functies van spijsverteringssappen in de maag is het doden van ziekteverwekkers. De zuurgraad in de maag verlaagt helaas ook de overlevingskans van de bacteriën waarvan je wel graag wil dat zij de darmen bereiken. Bij een grotere hoeveelheid bacteriën, zullen er vanzelfsprekend meer bacteriën levend de darmen bereiken. 

Sommige bacteriestammen zijn beter bestand tegen maagzuur dan andere. Niet alleen de hoeveelheid bacteriën in een supplement maakt dus uit, maar ook voor welke bacteriestammen er wordt gekozen. Omdat niet één stam hetzelfde is, heeft een multi-strain probiotica de voorkeur.

 

Wanneer neem je probiotica in?

Een probioticum neem je bij voorkeur in op een lege maag. Je kunt de capsules innemen een half uurtje voor het ontbijt of vlak voor het slapen gaan, of tussen de maaltijden door. Als je maag leeg is, worden er nog geen verteringssappen aangemaakt. Bovendien verblijven de bacteriën korter in een lege maag dan in een gevulde. De overlevingskans van de bacteriën is daardoor groter. 

Bij producten waarbij bacteriestammen zijn gecombineerd met vitaminen of mineralen vormt dit een dilemma. Die nutriënten moet je voor een goede opname juist wel tegelijk met een maaltijd innemen. Probiotica Complex bestaat daarom uitsluitend uit bacteriestammen.

 

Probioticum Complex

Probiotica Complex bestaat uit een mix van elf verschillende bacteriestammen in gelijke hoeveelheden, van iedere stam 300 miljoen kve. In totaal gaat het om 3,3 miljard kve per vegetarische capsule. De bacteriestammen zijn gevriesdroogd en bevinden zich in ‘slaapstand’. Ze kunnen daardoor lang bewaard worden. Dit betekent dat de hoeveelheid op van 3,3 miljard kve per capsule tot einde van de houdbaarheidsdatum kan worden gegarandeerd.
Je kunt de capsules openen en met water innemen wanneer je bijvoorbeeld het slikken van capsules lastig vindt.

De elk verschillende bacteriestammen zijn:

 1. Bifidobacterium animalis animalis 
 2. Bifidobacterium animalis lactis 
 3. Bifidobacterium infantis
 4. Bifidobacterium bifidum
 5. Lactobacillus acidophilus
 6. Lactobacillus casei
 7. Lactobacillus plantarum
 8. Lactobacillus rhamnosus
 9. Lactobacillus salivarius
 10. Lactobacillus lactis
 11. Enteroccocus faecium

Samenstelling

Bevat per vegicap: 3,3 miljard kolonievormende eenheden (kve). Bevat 300 miljone kve per stam:Bf a animalis, Bf infantis, Ec faecium, Lb casei, Lb rhamnosus, Lc Lactis, Bf animalis ssp lactisBf bidium, Lb acidophilus, Lb plantarum, LB salivarius.

Dosering

1 - 2 x daags 1 vegicap innemen. Aanbevolen dagdosering niet overschrijden. Neem dit supplement in een half uur voor het ontbijt, vlak voor het slapen gaan of tussen de maaltijden door. Probeer de vegicap vrij van vetrijke voeding in te nemen voor het optimale resultaat. 

Ingrediënten

Bacteriepreparaat, maïs maltodextrine, anti-klontermiddelen (silicium dioxide, magnesiumstearaat), HPMC vegacapsule.

Probioticum voedingssupplement. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog, donker en buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Geproduceerd in Nederland.

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

 • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
 • 15% voordeel met Bestelgemak
 • Altijd gratis verzending
 • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak