Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

 • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

Vitamine B12 is voornamelijk te vinden in dierlijke producten. Voor vegetariërs en veganisten kan het van waarde zijn om dit supplement bij te slikken. Onze B12 Energy 1.000 mcg Plus bevat vitamine B12 als methylcobalamine. Dit is een actieve vorm die in het lichaam niet meer omgezet hoeft te worden. Vitamine B6, B12 en foliumzuur werken samen in veel lichaamsfuncties. Foliumzuur is toegevoegd voor betere opname.

 • Bevat tevens foliumzuur als folaat
 • B12 suppletie kan voor vegetariërs en veganisten van extra waarde zijn
 • Prettig te gebruiken tabletje met zwarte bessensmaak

Vitamine B12 heeft vele wetenschappelijke onderbouwde eigenschappen. Met als gevolg dat er gezondheidsclaims gemaakt worden met Vitamine B12. Hieronder zijn er een aantal weergegeven.

 

Vitamine B12:

 • helpt energie vrij te maken uit de voeding
 • ondersteunt de afweer van het lichaam
 • is goed voor de leerprestatie
 • is goed voor de gemoedstoestand
 • draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels
 • is goed bij vermoeidheid en moeheid
 • is van belang voor het zenuwstelsel
 • Vitamine B12 activeert je natuurlijke energie in het lichaam
 • Vitamine B12 helpt bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes
 • Vitamine B12 draagt bij aan fitheid 
 • Vitamine B12 is goed voor het zenuwstelsel

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Wat doet vitamine B12?

Je hebt vitamine B12 nodig voor veel verschillende processen. Vitamine B12 helpt om energie uit je eten vrij te maken. Bij een gebrek aan energie kan deze vitamine dat helpen te verminderen en ook wordt het vaak gebruikt bij vermoeidheid en futloosheid. Deze B vitamine is ook goed voor het concentratievermogen en voor de gemoedstoestand. Bovendien ondersteunt vitamine B12 het zenuwstelsel, het immuunsysteem én is het belangrijk voor aanmaak van rode bloedcellen.

 

Aanvullen van vitamine B12

Vitamine B12 is vrijwel alleen in dierlijke eten te vinden. Zoals in zuivelproducten, vlees, vis en eieren. Als je weinig of helemaal geen vlees eet, is het vaak slim om extra vitamine B12 te nemen als aanvulling. Er zijn ook mensen die wel dierlijke producten eten, maar waarbij het lichaam het moeilijk vindt om de vitamine op te nemen. Bij goede opname is het belangrijk dat je maag goed werkt. Van maagzuurremmers is bekend dat zij de opname van B12 remmen. Na een maagverkleining is het ook goed om extra aandacht te geven. B12 Energy 1.000 mcg Plus kan een goede manier zijn om juist die extra aandacht te geven.

 

Het opnemen van B12

Vitamine B12 kan via het mondslijmvlies worden opgenomen. Door de zuigtablet onder je tong te laten smelten begint de opname van B12 al in je mond.

Bij goede opname is het belangrijk dat je maag goed werkt. Het gaat in de maag om de aanmaak van glycoproteïne die noodzakelijk is voor de opname van B12. Dit is ook wel de intrinsieke factor genoemd (intrinsic factor). Bij niet iedereen is deze aanmaak voldoende of zelfs afwezig en dat kan zorgen voor een opname probleem. Door de zuigtablet wordt de maag vermeden en via de mond B12 opgenomen. Van maagzuurremmers is bekend dat zij de opname van B12 remmen. Na een maagverkleining is het ook goed om extra aandacht te geven. B12 Energy 5.000 Forte kan een goede manier zijn om juist die extra aandacht te geven.

In bepaalde situaties, zoals hier eerder beschreven, kan een hoog gedoseerd vitamine B12-supplement extra ondersteuning bieden. Hiervan wordt in ieder geval een groot deel opgenomen, zodat de vitamine B12-opname genoeg is. In tegenstelling tot andere wateroplosbare vitamines, kan B12 in de lever en in de spieren worden opgeslagen. Je kan dus een reservevoorraad vitamine B12 opbouwen.

 

Actieve vorm van B12

Er zijn drie natuurlijke vormen van vitamine B12: methylcobalamine, hydroxycobalamine en S-adenosylcobalamine. De synthetische vorm cyanocobalamine komt niet voor in de natuur, maar wordt wel vaak gebruikt in B12 supplementen. In het lichaam moet deze synthetische vorm nog worden omgezet in een actieve vorm, dit gaat niet altijd goed.
B12 Energy 1.000 Forte bevat methylcobalamine. Ook is foliumzuur aanwezig in de actieve vorm, genaamd folaat. De actieve vormen hoeven niet meer omgezet te worden door je lichaam, zo kunnen ze meteen gebruikt worden.

 

Vitamine B6

Vitamine B6 vind je onder meer in noten, bananen en bruin brood. Vitamine B6 werkt goed samen met B12 en foliumzuur. B6 draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen,  ondersteunt de weerstand en helpt moeheid verminderen. Ook de normale werking van het zenuwstelsel en het geheugen worden door B6 ondersteund. Pyridoxaal-5-fosfaat is de actieve vorm van B6. Deze actieve vorm kan je lichaam gelijk gebruiken.

 

Foliumzuur

In ons eten zit folaat vooral in avocado’s, fruit, granen, groene bladgroenten en peulvruchten. Foliumzuur is een redelijk bekende B-vitamine, deze syntetische vorm wordt in de meeste supplementen gebruikt. Dit is omdat de natuurlijke vorm moeilijk te verwerken is in supplementen. Aan onze zuigtabletten is de actieve vorm van foliumzuur toegevoegd. Dit is in de vorm van het superieure 5-MTHF Quatrefolic®.

Samenstelling

Bevat per zuigtablet:%RI
Vitamine B6 (Pyridoxaal-5-fosfaat)1.4 mg100%
Foliumzuur (5-MTHF Quatrefolic®)100 mcg50%
Vitamine B12 (Methylcobalamine)1000 mcg40.000%
Zwarte bessenpoeder25 mg-

*RI = Referentie-inname (voorheen ADH).

Dosering

1x daags 1 zuigtablet laten smelten onder de tong.

Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

Ingrediënten

Bindmiddel (Isomalt), Zwarte bessen poeder, Antiklontermiddel (Vegetarische Magnesiumstearaat, Silica), Smaakstof (Kersenaroma), Vitaminen.

Voedingssupplement met vitaminen. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog, donker en buiten het bereik van kinderen bewaren. Geproduceerd in Nederland. Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben. Dit product is niet geschikt voor kinderen tot en met 1 jaar.

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

 • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
 • 15% voordeel met Bestelgemak
 • Altijd gratis verzending
 • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak