Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

 • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

Je hebt vitamine B12 nodig voor veel verschillende processen. Bij een gebrek aan energie kan deze vitamine dat helpen te verminderen en ook wordt het vaak gebruikt bij vermoeidheid en futloosheid. Voor vegetariërs en veganisten kan het van waarde zijn om dit supplement bij te slikken, dit is omdat vitamine B12 voornamelijk te vinden is in dierlijke producten. Onze B12 Energy 3.000 mcg Forte bevat vitamine B12 als methylcobalamine. Ook bevat ons zuigtablet foliumzuur voor betere opname. Als zuigtablet is het makkelijk en fijn in te nemen.

 • Bevat tevens foliumzuur als folaat
 • B12 suppletie kan voor vegetariërs en veganisten van extra waarde zijn
 • Prettig te gebruiken tabletje met zwarte bessensmaak

Vitamine B12 heeft vele wetenschappelijke onderbouwde eigenschappen. Met als gevolg dat er gezondheidsclaims gemaakt worden met Vitamine B12. Hieronder zijn er een aantal weergegeven.

 

Vitamine B12:

 • helpt energie vrij te maken uit de voeding
 • ondersteunt de afweer van het lichaam
 • is goed voor de leerprestatie
 • is goed voor de gemoedstoestand
 • draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels
 • is goed bij vermoeidheid en moeheid
 • is van belang voor het zenuwstelsel
 • Vitamine B12 activeert je natuurlijke energie in het lichaam
 • Vitamine B12 helpt bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes
 • Vitamine B12 draagt bij aan fitheid 
 • Vitamine B12 is goed voor het zenuwstelsel

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Voor vegetariërs en veganisten kan het van waarde zijn om vitamine B12 te slikken. Deze vitamine is voornamelijk te vinden in dierlijke producten. In onze B12 Energy 3.000 mcg Forte hebben we gekozen voor de actieve vorm methylcobalamine, je lichaam hoeft dit niet meer om te zetten. Vitamine B6, B12 en foliumzuur werken samen in veel lichaamsfuncties. Deze drie-eenheid in samengebracht in deze zuigtablet.

 

Wat doet vitamine B12?

Je lichaam heeft vitamine B12 nodig voor veel verschillende processen. Vitamine B12 wordt vaak gebruikt bij vermoeidheid en futloosheid. Het helpt om energie vrij te maken uit je eten. Ook is vitamine B12 goed voor de gemoedstoestand en voor het concentratievermogen. Bovendien ondersteunt de vitamine het immuunsysteem, het zenuwstelsel én is het belangrijk voor aanmaak van rode bloedcellen.

 

Aanvullen van vitamine B12

Vitamine B12 is vrijwel alleen in dierlijke voeding te vinden. Zoals in vlees, vis, eieren en zuivelproducten. Als je vegetariër of veganist bent, is het vaak slim om extra vitamine B12 te nemen als aanvulling. Er zijn ook mensen die wel dierlijke producten eten, maar waarbij het lichaam het moeilijk vindt om deze vitamine op te nemen. Lees hierover meer in 'Het opnemen van B12'.

 

Het opnemen van B12

Vitamine B12 kan via het mondslijmvlies worden opgenomen. Door de zuigtablet onder je tong te laten smelten begint de opname van B12 al in je mond.

Bij goede opname is het belangrijk dat je maag goed werkt. Het gaat in de maag om de aanmaak van glycoproteïne die noodzakelijk is voor de opname van B12. Dit is ook wel de intrinsieke factor genoemd (intrinsic factor). Bij niet iedereen is deze aanmaak voldoende of zelfs afwezig en dat kan zorgen voor een opname probleem. Door de zuigtablet wordt de maag vermeden en via de mond B12 opgenomen. Van maagzuurremmers is bekend dat zij de opname van B12 remmen. Na een maagverkleining is het ook goed om extra aandacht te geven. B12 Energy 5.000 Forte kan een goede manier zijn om juist die extra aandacht te geven.

In bepaalde situaties, zoals hier eerder beschreven, kan een hoog gedoseerd vitamine B12-supplement extra ondersteuning bieden. Hiervan wordt in ieder geval een groot deel opgenomen, zodat de vitamine B12-opname genoeg is. In tegenstelling tot andere wateroplosbare vitamines, kan B12 in de lever en in de spieren worden opgeslagen. Je kan dus een reservevoorraad vitamine B12 opbouwen.

 

Actieve vorm van B12

De natuurlijke vormen van vitamine B12 zijn methylcobalamine, hydroxycobalamine en S-adenosylcobalamine. In supplementen wordt vaak een synthetische en goedkopere vorm, cyanocobalamine, gebruikt. Deze synthetische vorm komt niet voor in de natuur. In je lichaam moet cyanocobalamine nog worden omgezet in een actieve vorm. Dit gaat niet altijd helemaal goed.
B12 Energy 3.000 mcg Forte bevat het biologisch actieve methylcobalamine. Ook foliumzuur en vitamine B6 zijn aanwezig in de actieve vorm. Deze actieve vormen kunnen direct door je lichaam worden gebruikt, handig!

 

Vitamine B6

Vitamine B6 vind je onder meer in bananen, bruin brood en noten. Vitamine B6 werkt samen met foliumzuur en B12. B6 draagt bij aan het maken van rode bloedcellen, ondersteunt de weerstand en helpt moeheid verminderen. Ook de normale werking van het zenuwstelsel en het geheugen worden door B6 ondersteund. De actieve vorm van B6 heet Pyridoxaal-5-fosfaat.

 

Foliumzuur

In ons eten zit folaat vooral in groene fruit, granen, bladgroenten, avocado’s en peulvruchten. Foliumzuur hebben we nodig voor de groei en goede werking van ons lichaam. Het helpt ook bij het aanmaken van witte en rode bloedcellen.
In supplementen wordt meestal synthetisch foliumzuur gebruikt. Dit is omdat de natuurlijke vorm niet makkelijk te verwerken is in supplementen. Na inname moet het door je lichaam eerst worden omgezet in de actieve vorm. Aan onze zuigtabletten is een actieve vorm van foliumzuur toegevoegd. Dit is in de vorm van het superieure 5-MTHF Quatrefolic®.

Samenstelling

Bevat per zuigtablet:%RI
Vitamine B6 (Pyridoxaal-5-fosfaat)2.8 mg200%
Foliumzuur (5-MTHF Quatrefolic®)200 mcg100%
Vitamine B12 (Methylcobalamine)3000 mcg12.000%
Zwarte bessenpoeder25 mg-

*RI = Referentie-inname (voorheen ADH).

Dosering

1x daags 1 zuigtablet laten smelten onder de tong.

Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

Ingrediënten

Bindmiddel (Isomalt), Zwarte bessen poeder, Antiklontermiddel (Vegetarische Magnesiumstearaat, Silica), Vitaminen, Smaakstof (Kersenaroma).

Voedingssupplement met vitaminen. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog, donker en buiten het bereik van kinderen bewaren. Geproduceerd in Nederland.

Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben. Dit product is niet geschikt voor kinderen tot en met 1 jaar.

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

 • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
 • 15% voordeel met Bestelgemak
 • Altijd gratis verzending
 • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak