Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

 • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

Vitamine B12 is één van de acht vitamines uit het B-complex. B12 werkt samen met foliumzuur. Het is in de meeste gevallen slim om deze vitamines samen in te nemen, om deze reden hebben wij foliumzuur in onze B12 zuigtabletten verwerkt. B12 Energy 5.000 Forte is de hoogst gedoseerde aanvulling met maar liefst 5.000 mcg (microgram) vitamine B12 per zuigtablet. Ook bevat ons zuigtablet foliumzuur voor betere opname.

 • Bevat tevens foliumzuur als folaat zonder B6
 • B12 suppletie kan voor vegetariërs en veganisten van extra waarde zijn
 • Prettig te gebruiken tabletje met zwarte bessensmaak

Vitamine B12 heeft vele wetenschappelijke onderbouwde eigenschappen. Met als gevolg dat er gezondheidsclaims gemaakt worden met Vitamine B12. Hieronder zijn er een aantal weergegeven.

Vitamine B12:

 • helpt energie vrij te maken uit de voeding
 • ondersteunt de afweer van het lichaam
 • is goed voor de leerprestatie
 • is goed voor de gemoedstoestand
 • draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels
 • is goed bij vermoeidheid en moeheid
 • is van belang voor het zenuwstelsel

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Vitamine B12 is voornamelijk te vinden in dierlijke producten. Voor vegetariërs en veganisten kan het van waarde zijn om dit supplement bij te slikken. Onze B12 Energy 5.000 Forte bevat een hoogwaardige combinatie van de twee actieve vormen van vitamine B12: methylcobalamine en adenosylcobalamine, deze actieve vormen hoeven in het lichaam niet meer omgezet te worden en zijn meteen te gebruiken.

 

Wat doet vitamine B12?

Je hebt vitamine B12 nodig voor veel verschillende processen. Vitamine B12 helpt om energie uit je eten vrij te maken. Bij een gebrek aan energie kan deze vitamine dat helpen te verminderen en ook wordt het vaak gebruikt bij vermoeidheid en futloosheid. Deze B-vitamine heeft nog meer functies! Zo is het goed voor de gemoedstoestand en voor het concentratievermogen. Bovendien ondersteunt de vitamine het zenuwstelsel, het immuunsysteem én is het belangrijk voor aanmaak van rode bloedcellen.

 

Aanvullen van vitamine B12

Vitamine B12 is vrijwel alleen in dierlijke voeding te vinden. Zoals in zuivelproducten, vlees, vis en eieren. Als je weinig of helemaal geen vlees eet, is het vaak slim om extra vitamine B12 te nemen als aanvulling. Er zijn ook mensen die wel dierlijke producten eten, maar waarbij het lichaam het moeilijk vindt om de vitamine op te nemen.

Het opnemen van B12

Vitamine B12 kan via het mondslijmvlies worden opgenomen. Door de zuigtablet onder je tong te laten smelten begint de opname van B12 al in je mond.

Bij goede opname is het belangrijk dat je maag goed werkt. Het gaat in de maag om de aanmaak van glycoproteïne die noodzakelijk is voor de opname van B12. Dit is ook wel de intrinsieke factor genoemd (intrinsic factor). Bij niet iedereen is deze aanmaak voldoende of zelfs afwezig en dat kan zorgen voor een opname probleem. Door de zuigtablet wordt de maag vermeden en via de mond B12 opgenomen. Van maagzuurremmers is bekend dat zij de opname van B12 remmen. Na een maagverkleining is het ook goed om extra aandacht te geven. B12 Energy 5.000 Forte kan een goede manier zijn om juist die extra aandacht te geven.

In bepaalde situaties, zoals hier eerder beschreven, kan een hoog gedoseerd vitamine B12-supplement extra ondersteuning bieden. Hiervan wordt in ieder geval een groot deel opgenomen, zodat de vitamine B12-opname genoeg is. In tegenstelling tot andere wateroplosbare vitamines, kan B12 in de lever en in de spieren worden opgeslagen. Je kan dus een reservevoorraad vitamine B12 opbouwen.

 

Actieve vormen van B12

De natuurlijke vormen van vitamine B12 zijn methylcobalamine, hydroxycobalamine en S-adenosylcobalamine. In supplementen wordt vaak een andere (goedkopere) vorm cyanocobalamine gebruikt. Deze synthetische vorm komt niet voor in de natuur. In het lichaam moet cyanocobalamine nog worden omgezet in een actieve vorm. Dit verloopt niet altijd helemaal goed.
B12 Energy 5000 Forte bevat methylcobalamine en adenosylcobalamine. Er is voor in ons supplement gekozen voor 50% methylcobalamine en 50% adenosylcobalamine, zo heb je de voordelen van beide verbindingen. Ook foliumzuur is aanwezig in de actieve vorm. Deze actieve vormen van B12 kunnen direct door je lichaam worden gebruikt, handig dus!

 

Foliumzuur

In ons eten zit folaat vooral in groene bladgroenten, avocado’s, fruit, granen en peulvruchten. Foliumzuur hebben we nodig voor de groei en goede werking van ons lichaam. Het helpt ook bij het aanmaken van witte en rode bloedcellen.
In supplementen wordt meestal synthetisch foliumzuur gebruikt. Dit is omdat de natuurlijke vorm lastig te verwerken is in supplementen, maar niet onmogelijk. Je lichaam weet niet direct wat het met het synthetische foliumzuur moet doen. Na inname moet het door je lichaam worden omgezet in de actieve vorm, ook wel genoemd folaat. Aan onze zuigtabletten is juist een actieve vorm van foliumzuur toegevoegd. Dit is in de vorm van het superieure 5-MTHF Quatrefolic®.

Samenstelling

Bevat per zuigtablet:%RI
Foliumzuur (5-MTHF Quatrefolic®)200 mcg100%
Vitamine B125.000 mcg200.000%
(Adenosylcobalamine)2.500 mcg 
(Methylcobalamine)2.500 mcg 
Zwarte bessenpoeder25 mg-

*RI = Referentie-inname (voorheen ADH).

Dosering

1x daags 1 zuigtablet laten smelten onder de tong.

Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

Ingrediënten

Bindmiddel (Isomalt), Zwarte bessen poeder, Antiklontermiddel (Vegetarische Magnesiumstearaat, Silica), Vitaminen, Smaakstof (Kersenaroma).

Voedingssupplement met vitaminen. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog, donker en buiten het bereik van kinderen bewaren. Geproduceerd in Nederland.

Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben. 

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

 • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
 • 15% voordeel met Bestelgemak
 • Altijd gratis verzending
 • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak