Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

 • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

Vitamine B-complex bevat een aantal van de belangrijkste B-vitamines in een goede verhouding. B-vitamines zijn belangrijk voor het lichaam, met name op het gebied van energie, vermoeidheid en het psychologisch functioneren. 

 • Zorgvuldig samengesteld en compleet B-complex.
 • Vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B12 ondersteunen het energieniveau.
 • B-vitamines hebben vele bewezen effecten in het lichaam, deze zijn hieronder te zien bij aanvullende informatie. 

Vitamine B-complex bevat een aantal van de belangrijkste B-vitamines in een goede verhouding. B-vitamines zijn belangrijk voor het lichaam, met name op het gebied van energie, vermoeidheid en het psychologisch functioneren. 

 • Activeert de natuurlijke energie in het lichaam (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12)
 • Bevordert de beschikbaarheid van ijzer uit lichaamsvoorraden (B2)
 • Draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid (B1, B3, B5, B6, B11, B12)
 • Ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes (B6, B11, B12)
 • Draagt bij aan de aanmaak van witte bloedcellen (B11)
 • Goed voor het geheugen, de concentratie, de leerprestaties, de gemoedstoestand en een goede geestelijke balans (B1, B3, B6, B8, B12)

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Je hebt energie nodig om te kunnen werken, studeren, sporten en een actief leven te leiden. Die energie haal je uit wat je eet en drinkt. Bij het vrijmaken van die energie uit voeding, zijn vitamines van het B-complex betrokken. Het is dus belangrijk om genoeg B-vitamines binnen te krijgen. Een B-complex kan een goede aanvulling zijn als je in een drukke periode zit, tijdelijk veel stress ervaart en bij vermoeidheid. Iedere B-vitamine heeft naast de energiestofwisseling nog andere functies in het lichaam. De vitamines werken samen. Als je Vitamine B-complex kiest krijg je alle acht B-vitamines in één formule, in goede onderlinge verhoudingen.

We leggen kort uit waar alle acht B-vitamines goed voor zijn:

 • Vitamine B1: Is goed voor het hart. Het ondersteunt het zenuwstelsel en draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij het geheugen en de concentratie.
 • Vitamine B2: Draagt bij tot de instandhouding van normale rode bloedcellen. Goed voor een gezonde huid en slijmvliezen. Draagt bij en behoud een goed ijzergehalte in het bloed. Het is van belang voor het gezichtsvermogen en het zenuwstelsel.
 • Vitamine B3: Draagt bij aan de geestelijke veerkracht, het geheugen en het concentratievermogen. Het levert een bijdrage in het gezond houden van de huid en is goed voor de slijmvliezen.
 • Vitamine B5: Ondersteunt mentale prestaties in spannende tijden en helpt bij vermoeidheid. Het speelt een rol in de vorming en het metabolisme van steroïdhormonen, vitamine D en sommige neurotransmitters.
 • Vitamine B6: Draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen en ondersteunt de weerstand. Helpt moeheid verminderen en ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel. De vitamine draagt bij aan een normale psychologische functie van: geheugen, leervermogen en geestelijke energie. Het reguleert mede de activiteit van hormonen in het lichaam.
 • Biotine (vitamine B8): Belangrijk voor je huid en houdt je haren sterk. Goed voor de slijmvliezen in je lichaam. Gunstig voor een goede geestelijke balans.
 • Foliumzuur (vitamine B11): Kan een gebrek aan energie helpen verminderen. Draagt bij aan de hersen- en zenuwfuncties en helpt bij het leer- en concentratievermogen. Ondersteunt het immuunsysteem. Het heeft een rol bij de productie en afbraak van homocysteïne in het lichaam. Draagt bij aan de normale celdeling en ondersteunt de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Ook speelt het een rol in de opbouw van aminozuren.
 • Vitamine B12: Van belang voor zenuwstelsel. Het draagt bij aan de hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij het leervermogen, zoals concentratie en geheugen. Helpt bij de aanmaak van cellen en weefsels in je lichaam, waaronder rode bloedcellen. Ook van belang voor hart en bloedvaten en ondersteunt het immuunsysteem.


Voor wie B-complex?
Extra B-vitamines komen van pas als je een tijdje niet zo gezond eet, of als je op een natuurlijke manier de energie in je lichaam wilt activeren.
Als je plantaardig eet, bevat je voeding minder vitamine B2 en B12. Ook kan het zijn dat je behoefte aan één of meer B-vitamines hoger is, bijvoorbeeld als je een druk leven hebt, medicijnen gebruikt, rookt of alcohol drinkt.

Waarom Vitamine B-complex?
In deze formule vind je de acht B-vitamines in een verantwoorde dosering, geschikt voor langdurig gebruik. Veel supplementen bevatten B-vitamines die eerst nog omgezet moeten worden naar een bruikbare vorm. Dat kost tijd en verloopt vaak niet efficiënt. Wij hebben gekozen voor biologisch actieve vormen die meteen gebruikt kunnen worden in de stofwisseling. Dit is een voordeel, bijvoorbeeld voor bij vermoeidheid.

Samenstelling

 

Bevat per 1 tablet:

*RI%

Vitamine B1 (Thiamine HCl)

5 mg

455%

Vitamine B2 (Riboflavine-5-fosfaat)

1.4 mg

100%

Vitamine B3 (Niacinamide)

16 mg

100%

Calcium (calcium pantothenaat)

0.52 mg

 

Vitamine B5 (calcium pantothenaat)

6 mg

100%

Vitamine B6 (Pyridoxaal-5-fosfaat)

5 mg

357%

Foliumzuur (5-MTHF Quatrefolic®)

200 mcg

100%

Vitamine B12 (Methylcobalamine B12)

24 mcg

960%

Biotine (vitamine H) 

25 mcg

50%

*RI: Referentie inname.

Dosering

Neem 1 tablet per dag. Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

Ingrediënten

Vulmiddel (Cellulose), Vitaminen, Antiklontermiddel (Vegetarische Magnesiumstearaat, Silica).

Voedingssupplement, vitamineformule. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog, donker en buiten het bereik van kinderen bewaren. Geproduceerd in Nederland. Dit product is niet geschikt voor kinderen tot en met 3 jaar.

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

 • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
 • 15% voordeel met Bestelgemak
 • Altijd gratis verzending
 • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak