Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

{{ productPageProduct.title }}

{{ vm.product.title }}

 • {{:: usp}}
Kies je verpakking
TIP: Bespaar 15% met Bestelgemak
{{:: o.title }} met Bestelgemak (binnenkort leverbaar)
{{:: o.pricePerPiece | number : 2 }} ps {{:: o.pricePerPiece | number : 3 }} ps / {{:: o.repeat ? vm.dispatchIntervalLabels[ o.dispatchInterval ] : '' }}
{{ :: o.expensivePrice | number : 2 }}
{{ :: o.price | number : 2 }}

{{:: vm.selected.product.title }}
{{:: vm.selected.title }} met Bestelgemak

Beschrijving

Vitamine C1000 Forte bevat maar liefst 1000mg vitamine C per tablet. Dat is 1250% van de Referentie Inname. Deze hoge dosering is erg geschikt als je je weerstand wil ondersteunen. Aan de Vitamine C 1000 mg formule zijn citrus-bioflavonoïden toegevoegd, afkomstig uit de schil van citrusvruchten als citroen en sinaasappel.
Bioflavonoïden zijn stoffen die van nature voorkomen in groenten, fruit, cacao, thee en wijn. Vitamine C heeft ook een antioxidant werking in het lichaam en helpt zo bij de bescherming van gezonde lichaamscellen

 • 1000 mg Vitamine C per tablet, met bioflavonoïden
 • Zeer breed inzetbaar
 • Vitamine C is een anti-oxidant

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze bekende vitamine en dit heeft geleid tot een aanzienlijk aantal gezondheidsclaims die met Vitamine C benoemd mogen worden. Hieronder zijn deze weergegeven.

Vitamine C:

 • activeert je natuurlijke energie in het lichaam
 • ter bescherming van gezonde cellen en weefsels
 • draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid/moeheid
 • goed voor het skelet
 • heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
 • voor het behoud van gezond kraakbeen
 • ondersteunt de afweer van het lichaam
 • is belangrijk voor bloedvaten
 • is belangrijk voor de huid
 • helpt de tanden sterk te houden
 • goed voor de leerprestatie
 • goed voor het concentratievermogen
 • goed voor het geheugen

Reviews

Lees hieronder de reviews
{{::review.author}} uit {{::review.city}}

{{::review.review}}

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Het nut van

Jij maakt geen vitamine C aan, maar je huisdier wel!

De meeste zoogdieren kunnen zélf vitamine C aanmaken in hun lichaam als het nodig is. De mens, gorilla en cavia zijn hier een uitzondering op. Wij zijn het vermogen om vitamine C te maken tijdens de evolutie verloren. Hierdoor werden we afhankelijk van voedsel dat vitamine C bevat. Dat was geen probleem, want groene planten en fruit leverden dit volop. 

Ons huidige eetpatroon is niet meer zoals dat van onze verre voorouders. Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je de aanbevolen hoeveelheid (RI) van 75 mg vitamine C al gauw binnen. Andere diersoorten die zelf geen vitamine C maken, hebben een voedingspatroon dat veel meer vitamine C bevat. En zoogdieren die wél zelf vitamine C produceren maken aanzienlijk meer aan. Het varieert hoeveel vitamine C; in stress situaties maken ze bijvoorbeeld meer vitamine C aan.

 

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine. Dit houdt in dat je lichaam er geen grote hoeveelheid van kan opslaan. Het is dus belangrijk om de elke dag genoeg groente en fruit te eten om vitamine C binnen te krijgen. 

 

Wat doet vitamine C?

Weerstand

De bekendste functie van vitamine C is dat het je immuunsysteem ondersteunt. Ook als je veel sport kun je hier van profiteren door (minimaal 200 mg) extra vitamine C te gebruiken. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat vitamine C extra weerstand geeft bij lichamelijke inspanning.

Je kunt ervoor kiezen om alleen in de koude maanden je natuurlijke afweer ondersteunen met extra vitamine C. Maar omdat vitamine C nog veel meer gezonde voordelen heeft is het eigenlijk niet terecht dat het als een ‘wintervitamine’ wordt gezien.

 

Collageen

De vitamine draagt bij aan de vorming van collageen. 

 

Energie

Ben je moe? Dan kan je extra vitamine C nemen. Vitamine C speelt een rol in de activiteit van stofwisselingsenzymen. Zo helpt het om energie vrij te maken uit de eiwitten, vetten en koolhydraten in je voeding.  Goed nieuws, want vitamine C draagt zo bij aan extra energie bij vermoeidheid.

 

Antioxidant

Als antioxidant helpt vitamine C mee om de lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals uv-straling en luchtvervuiling.

 

Opname van ijzer

Vitamine C verhoogt de opname van ijzer uit plantaardig voedsel. Dit non-heemijzer wordt minder goed opgenomen dan het dierlijke heem-ijzer. Als je bij de maaltijd groente of fruit eet of je vitamine C tablet inneemt, neemt je lichaam het ijzer gemakkelijker op.

 

Voor wie extra vitamine C?

Vitamine C is een basissupplement. Het is net als een multi een goede dagelijkse aanvulling op een gezonde leefstijl.  Als je rookt of regelmatig alcohol drinkt heb je meer vitamine C nodig. Extra vitamine C is natuurlijk ook aan te raden als je weerstand extra ondersteuning kan gebruiken.

 

Vitamine C1000 Forte

Eén tablet levert maar liefst 1000 milligram vitamine C. Deze hoeveelheid vitamine C past nooit in een multivitamine omdat de tablet of capsule dan veel te groot zou worden om door te slikken. Een hoge dosering vitamine C kun je het beste als tablet innemen. Het zure ascorbinezuur komt dan niet in aanraking met je tanden. Vitamine C-dranken, poeders en zuigtabletten kunnen bij langdurig gebruik schadelijk zijn voor je tandglazuur.

 

Bioflavonoïden is de verzamelnaam voor een groep plantenstoffen. Ze zijn verantwoordelijk voor de felle kleuren van veel fruit, groenten en bloemen. De witte laag tussen vrucht en schil bij citrusvruchten is zeer rijk aan bioflavonoïden. De schil en het fruit zelf bevatten veel lagere concentraties. Bij het eten van een sinaasappel, krijg je dus met je vitamine C ook een portie bioflavonoïden mee. Aan Vitamine C1000 Forte zijn per tablet 50mg bioflavonoïden uit citrusvruchten toegevoegd.

Samenstelling

Bevat per tablet:%RI*
Vitamine C (L-ascorbinezuur)1.000 mg1.250%
Citrus Bioflavonoïden50 mg 

*RI = Referentie Inname (voorheen ADH).

Dosering

1 tablet per dag innemen. Aanbevolen dagdosering niet overschrijden.

Ingrediënten

Vitaminen, bindmiddel (isomalt), vulmiddel (MCC), anti-klontermiddelen (magnesiumstearaat, silicium dioxide).

Vitaminen voedingssupplement. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog, donker, afgesloten en buiten bereik van kinderen bewaren. Geproduceerd in Nederland.

Eigen productie

Wij produceren zelf voor maximale kwaltiteitscontrole

{{:: vm.posterText }}

/

Regelgeving

Europese regelgeving
In verband met de Europese regelgeving mogen wij helaas niet (volledig) uitleggen waarvoor dit voedingssupplement kan worden gebruikt. Voor meer informatie en/of persoonlijk advies kan contact worden opgenomen met +31(0)85 08 67 960 of info@vitaminefabriek.nl

Wij van Vitaminefabriek.nl zijn er voor je

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!


kiyoh score

{{:: vm.siteScore | number : 1 }} / 10

Vaak samen gekocht

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

 • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
 • 15% voordeel met Bestelgemak
 • Altijd gratis verzending
 • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak