Klanten beoordeling: {{::vm.siteScore | number : 1 }}

Terug naar school met volle concentratie en energie

07 september 2021 | leestijd: 7 min

Het nieuwe studiejaar gaat altijd met een mengeling van emoties gepaard. Sommige van jullie staan te springen om eindelijk weer de collegebanken in te gaan. Terwijl anderen het thuisonderwijs zo gek nog niet vinden. Aan welke kant je ook staat, een goed begin is het halve werk! Wij hebben de beste supplementen voor concentratie en energie op een rijtje gezet.

 

Gaan met die banaan

Die eerste schoolweken in september zijn voor veel studenten dodelijk vermoeiend. Nieuwe mensen leren kennen, op tijd opstaan, essays schrijven en een drankje met je medestudenten. Zo’n drukke agenda laat z’n sporen na. En niet alleen op je gezicht. Al zijn die wallen wel een teken dat je lijf wat extra’s kan gebruiken. Je wenst een gezonde lifestyle, maar de praktijk is vaak anders.

Je kunt natuurlijk elke ochtend een sloot koffie naar binnen gooien. Daar hebben we niks op tegen. Maar misschien ben je helemaal niet zo’n koffieleut. Wij van Vitaminefabriek hebben voor elk probleem een oplossing. Met het Ochtend Energie Complex sla je je door elke lange studiedag.

De uitgekiende samenstelling helpt jou het beste uit je dag te halen. Vitamine B3 ondersteunt het energieniveau en ook vitamine C kan het gebrek aan energie helpen verminderen. Verder bevat dit complex de meest zuivere vorm van cafeïne. Gaan met die banaan! 

 

Fit met voeding

Met alleen een supplement kom je er natuurlijk niet. Allereerst zul je eens kritisch je dieet onder de loep moeten nemen. Gooi junkfood in de prullenbak en vul je koelkast met gezond eten. Zie het maken van een tentamen als het winnen van een marathon. Het gaat er niet persé om hoeveel je traint maar om hoe je presteert op de dag van de wedstrijd. 
Voor het goed maken van een examen moet je natuurlijk de stof bestuderen. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je de juiste informatie op een specifiek moment kan reproduceren. Net als de marathonloper heb je een goede voorbereiding nodig om succes te hebben. Het verschil tussen die marathonloper en jijzelf is, dat die eerste begrijpt dat hij het kunstje niet kan flikken zonder een gedegen voedingsplan. 

Voeding en supplementen zijn namelijk net zo belangrijk voor cognitieve vaardigheden als voor fysieke prestaties. Na een rondje bij de grote gele M zul je dus een stuk minder goed presteren. Een gezond dieet zorgt voor minder vermoeidheid. Maar wist je dat je door de juiste dingen te eten ook je concentratie én geheugen een boost geeft? We leggen het hieronder uit!

 

Voed je brein voor een betere conditie

Voeding heeft een enorme invloed op onze hersenen. Van elke hap voedsel gaat namelijk zo’n 20% van de energie naar je hersenen. Je brein heeft vitamines, mineralen en omega-3-vetzuren nodig om goed te kunnen functioneren. Een tekort aan deze voedingsstoffen kan leiden tot verminderde concentratie en vergeetachtigheid. 

Studeren is een echte topsport. Ons Studeer Complex draagt bij aan je leerpresetaties en het functioneren van het geheugen dankzij thiamine en niacine. 

 

Houd je verstand erbij met deze voedingsstoffen

  • Omega-3-vetzuren: zijn volop te vinden in vette vis zoals zalm, makreel, sardines en haring. Stimuleren de groei van hersencellen.
  • B-vitaminen: zijn belangrijk voor een goede communicatie tussen zenuwcellen. Zo draagt B6 bij aan de hersenfuncties die je leervermogen ondersteunen en is vitamine B12 goed voor je concentratievermogen.
  • Zink speelt een belangrijke rol bij geestelijke inspanning en activiteit. Ook ondersteunt dit belangrijke mineraal je immuunsysteem.

Wat er op je bord ligt vult niet alleen je maag maar heeft ook invloed op je cognitieve prestaties. Dat stukje zalm maakt misschien wel het verschil tussen een mager zesje en een dikke voldoende. 

Lukt het niet altijd om gezond te eten? Speel dan op safe met ons Concentratie en Focus Complex.  De toegevoegde zink helpt bij geestelijke druk en ontspanning. Daarnaast bevat dit complex verschillende adaptogene kruiden. Deze worden van oudsher ingezet om tot rust te komen. 

 

Energiek blijven

Je voelt je fit, barst van de energie en je concentratievermogen is nog nooit zo goed geweest. Mooi! Nu is het zaak om dat zo te houden. De afgelopen anderhalf jaar zijn we met zijn allen voor een behoorlijke uitdaging komen te staan als het om gezondheid gaat. 

Een groot deel van je gezondheid heb je gelukkig zelf in de hand. Voldoende rust, gezond eten, weinig stress, je kent het riedeltje wel. Daarnaast zijn er een aantal supplementen die een positieve invloed op het immuunsysteem hebben. Het gaat om de vitamines A, B6, B11, B12, C en D en de mineralen ijzer, koper, zink en selenium. Met een goede multivitamine weet je zeker dat je goed zit!

 

Katertje?

Tot slot komen we nog even terug op dat frequente cafébezoek waar studenten om bekend staan. Een biertje is heerlijk, tien bier vind je lever niet zo leuk. Met ons Anti-katerpakket versla je de man met de hamer en verschijn je weer fris en fruitig in de collegebanken. 

Aanbevolen producten

Krijg extra korting met Bestelgemak!

Met Vitaminefabriek Bestelgemak heb je altijd op tijd jouw vitamines in huis.

  • Gemakkelijk ieder kwartaal jouw vitamines in huis
  • 15% voordeel met Bestelgemak
  • Altijd gratis verzending
  • Eenvoudig aanpasbaar of annuleren
Naar Bestelgemak